Шест месеци од замрзавања или клања свињско месо не може бити предмет увоза у Србију
Шест месеци од замрзавања или клања свињско месо не може бити предмет увоза у Србију, изјавио је министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић и додао да Правилник о томе постоји већ две године, као и да то контролише ветеринарска инспекција на граници.
То је свето писмо, казао је Недимовић и додао да се у Србији примењују потпуно изједначена правила с комплетним окружењем и ЕУ.
За говеђе месо је још ригорозније, навео је министар одговарајући на критике посланика СРС Милорада Мирчића, који је на седници Скупштине Србије, где се расправља о законима о безбедности хране, рекао да се месне прерађевине у Србији производе од меса које се увози из иностранства, а које у тим земљама припада робним резервама.
Мирчић је казао да је то месо годинама било смештено у хладњачама, одређеним просторима за то, а да увоз у Србију подразумева да се месо тако термички и механички обради да се претвори у месне прерађевине.
Недимовић је рекао да је то раније било дозвољено, али да сада та прича не стоји и да је исто као и прича о ГМО храни покушај да се извуку јефтини политички поени и то на причама које су можда биле пре пет година.
То што је било пре пет година - тако су и прошли, како су и радили. Никако, закључио је министар.
Извор: Танјуг
Нема коментара на овај чланак.
Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.