Поводом интернационалног, гастрономског фестивала Бродето који се одржава у италијанском граду Фано делегација општине Апатин је представила локални, тадиционални специјалитет Апатински аласки паприкаш.
Поводом интернационалног, гастрономског фестивала Бродето који се одржава у италијанском граду Фано делегација општине Апатин је представила локални, тадиционални специјалитет Апатински аласки паприкаш. Овом посетом Апатин се одужио домаћинима из Фана, који су пре неколико месеци држали презентацију њихових специјалитета на 54. Апатинским рибарским вечерима.
Представници Апатина су у званичном делу програма припремили један котлић као презентацију поступка од саме припреме састојака до скидања са ватре, док се упоредо кувао и велики котлић за 50 порција намењених дегустацији. Поред саме припреме, представник ТО Апатин - Гојко Грбић је презентовао и историјат овог специјалитета. Сви присутни су били одушевљени, па је Апатинцима стигао позив да буду гости сличног фестивала у Валенсији у Шпанији. Поред паприкаша, презентовани су и други рибљи специјалитети попут рибље паштете и мариниране рибе.
Поред учешћа у званичном програму апатинска делегација је била и гост представника локалне самоуправе и организатора фестивала где су по обичају размењени пригодни поклони. На овом сусрету, поред пријатељских разговора и размене искустава у организовању гастрономским манифестација, тема разговора је била и могућност инвестирања италијанских привредника у општину Апатин, о чему ће се више пажње посветити у будућем периоду. Констатовано је да наша општина нуди повољне могућности за инвестирање о чему сведоче и већ присутни италијански предузетници у Апатину.
Нема коментара на овај чланак.
Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.