ЗАВОД ЗА КУЛТУРУ ВОЈВОДИНЕ: У четвртак специјал концерата камерне музике

Фото: Pixabay
Фото: Pixabay

Отварање серијала концерата камерне музике за које је Завод за културу Војводине расписао јавни позив у септембру ове године, одржаће се у четвртак, 26. октобра у галерији Завода.

Отварање серијала концерата камерне музике за које је Завод за културу Војводине расписао јавни позив у септембру ове године, одржаће се у четвртак, 26. октобра у галерији Завода.

Од 19:30 наступиће хармоникаш из Крагујевца Владимир Благојевић са репертоаром нове српске савремене музике за хармонику, где ће премијерно извести композиције Стевана Ковача Тикмајера, Владимира Трмчића, Милице Ђорђевић, Драшка Аџића, Ивана Бркљачића и Драгане Јовановић, а све композиције су писане на Благојевићеву наруџбину.

Од 21 час наступиће Дувачки квинтет РТС-а, који ће такође изводити домаће ауторе Душана Радића, Дејана Деспића и Ивана Бркљачића. Дувачки квинтет РТС-а чине Ана Богдановић Радић (флаута), Ивана Дакић (обоа), Војислав Дукић (кларинет), Зоран Коцић (фагот) и Синиша Рокнић (хорна).

Трећи концерт из Програма 2К+ за 2017. годину одржаће се у недељу 29. октобра у Градској кући у 20 часова. Тема концерта је четврттонална музика, састав који це наступити је изузетно занимљив и специфичан по два клавира од којих це један бити наштимован за четврттстепен ниже од другог, па ће заједно чинити четврттонски систем. За овако два наштимована клавира руски композитор Иван Вишњеградски је компоновао 24 прелида у првој половини 20. века, а на програму ће се наћи њих шест.

Осим прелида, премијерно ће бити изведене композиције Ђорђа Марковића "Инстабилитас" и Светозара Нешића "Псеудоциде", које су и компоноване специјално за ову прилику, за ансамбл у чијем саставу поред поменутих клавира има саксофон, елекрична гитара, виолина и виолончело. Своју српску премијеру доживеће композиција аутора из Београда Владимира Кораћа "Oort cloud" за саксофон и удараљке. Ансамбл чине Дуња Црњански и Милица Ћосић (клавири), Срђан Пауновић (саксофон), Дарко Карлечик (удараљке), Стеван Радивојевић (ел.гитара), Милана Бјелобаба (виолина) и Милица Свирац (виолончело).

Улаз на концерте је бесплатан.

Извор: НВ

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести