СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

Обележени Дани европске баштине

mojnovisad.com
mojnovisad.com

Манифестација траје до 2. октобра, а приређени програми доприносе промоцији наслеђа и указивању на његов значај.

У оквиру манифестације Дани европске баштине грађани су и ове године могли да посете зграду Владе Србије. Дане европске баштине ове године обележава тема: Културно наслеђе и заједнице - живети с наслеђем.

Манифестација траје до 2. октобра, а приређени програми доприносе промоцији наслеђа и указивању на његов значај.

У Београду, као главном граду, током манифестације отварају се здања, историјске куће и други простори који током године нису доступни посетиоцима. Међу њима су и Дом Народне скупштине Србије, Палата Србија, здање председника Републике и здање Владе Србије.

"Ја сам случајно села на фотељу министра Љајића, осећам се дуговечно, а сама зграда је непознаница за већину људи. Први пут сам ту, у Савезној Скупштини сам била раније и интересовала ме је првенствено разлика у ентеријеру с обзиром на то да је исти аутор потписник, значи Николај Краснов", каже једна од посетитељки.

Соба са поклонима посебно привлачи пажњу.

"Ја иначе волим кристал, има прекрасних радова овде у сребру, у порцелану, тамо је једна витрина предивног порцелана", задовољни су посетиоци. 

"Највише ми се допао Берлусконијев поклон, односно чинија кристална са детаљима, тепих је диван", набрајају посетиоци.

Ово је 10. година како је зграда Владе отворена за туристичке посете.

"Соба са поклонима као и прошли пут најзанимљивија је грађанима, сваки поклон који председник владе добије, он остаје овде на неки начин да сви грађани могу да га виде", каже самостални саветник у протоколу Владе РС Људмила Милатовић.

Интересовање грађана да виде државна здања из године у годину је све веће. Дани европске баштине су део манифестације Савета Европе и Европске комисије којом се наслеђе промовише као заједничка баштина европских народа.

Извор: РТС

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести