СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

Нови Сад кандидат за Европску престоница културе 2021.

Покрајинска влада
Покрајинска влада

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је министра културе и информисања Владана Вукосављевића у Градској кући. Теме састанка су биле везане за подршку кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је министра културе и информисања Владана Вукосављевића у Градској кући. Теме састанка су биле везане за подршку кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021, затим за обележавање 100 година од присаједињења Војводине Србији, као и за свеукупну подршку Министарства ресорној градској управи.

Фото: Покрајинска влада

Том приликом, градоначелник је заједно са председником Покрајинске владе Игором Мировићем и покрајинским секретаром за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирославом Штаткићем примио представнике Панела независних експерата Европске комисије, који ће одлучивати о томе да ли ће Нови Сад постати Европска престоница културе 2021. године, а то су Стив Грин, Сузана Жилич Фишер и Глорија Лоренцо Леронес. Они су данас у посети Новом Саду, а њихови домаћини су члан Градског већа за културу Далибор Рожић и председник Организационог одбора Нови Сад 2021 Немања Миленковић, као и други чланови тима Нови Сад 2021.

Након састанка у Градској кући градоначелник Милош Вучевић и министар Владан Вукосављевић су посетили Матицу српску.

„Ја не могу да сакријем једно велико и искрено задовољство данашњим дешавањима у Новом Саду, а ту пре свега мислим на посету министра Вукосављевића. Након више састанака које смо данас одржали, посета нашој најзначајнијој установи културе Матици српској је крунски сусрет представника културе у нашем граду. Министарство културе и информисања недвојбено подржава Нови Сад као кандидата за Европску престоницу културе, а ми смо у претходном периоду просто вапили за тим.", рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Он је такође, изразио задовољство због подршке председника Покрајинске владе Игора Мировића да Нови Сад буде кандидат за Европску престоницу културе.

Министар Владан Вукосављевић рекао је да је оптимиста и да се нада позитивном исходу везаном за кандидатуру Новог Сада за ЕПК 2021.

„Данас смо узели учешће у два важна догађаја. Прво смо разговарали са Комисијом која одлучује о статусу ЕПК за 2021. годину, где је Нови Сад у самом финалу и ми смо њеним члановима предочили снажну подршку Министарства културе и Владе Србије у том процесу. Ми ћемо учинити све што је у нашој моћи да помогнемо, како у виду техничке и финансијске помоћи, тако и организационе и програмске. Надам се да смо успешно утицали на то да се њихова, иначе добра слика о Новом Саду, учврсти и мало узнапредује. Други важан догађај је свакако посета Матици српској, јер је то темељна установа српске културе, темељ и основ српске традиције и у будуће ће држава посебно водити рачуна о тој установи која има 190 година непрекинуте традиције“, рекао је министар Вукосављевић.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић нагласио је да ће Покрајинска влада учинити све да помогне Новом Саду и његовој управи.

„Сигурно ћете увек моћи да браните одлуку да Нови Сад постаје град културе 2021. године“, рекао је Игор Мировић представницима Европске комисије за евалуацију овог пројекта, „ и то са снажним аргументима о његовој вишевековној традицији, пре свега, у култури, мултикултурализму, иновативности, савременим изразима и разноврсностима његове културе, често и контраверзним које постоје на неким културним дешавањима, што доказује да је слобода овде снажна и да у култури битише као нешто што је сасвим нормално деценијама и вековима. Аргумент су и бројне снажне установе које детерминишу културни развој Новог Сада деценијама уназад и које га на најбољи начин представљају“.

Председник Матице српске Драган Станић захвалио се на посети и истакао да је данас значајан дан за Матицу српску, која је угостила чланове Европске комисије и да се нада да ће информације одатле позитивно утицати на коначну одлуку о избору Новог Сада за ЕПК 2021, а нагласио је и да је посета министра више него охрабрујућа за Матицу српску.

Извор: Покрајинска влада

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести