СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

Вучевић: Формираћемо фондацију ЕПК 2021.

Фото: Град Нови Сад
Фото: Град Нови Сад

На данашњоj седници скупштине Града Новог Сада расправљаће о више тачака дневног реда, а међу њима jе и Предлог одлуке о финансирању проjекта Нови Сад Eвропска престоница културе 2021. године

Oдборници Скупштине Града Новог Сада на данашњоj седници расправљаће о више тачака дневног реда, а међу њима jе и Предлог одлуке о финансирању проjекта Нови Сад Eвропска престоница културе 2021. године. Градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић рекао jе новинарима да jе обавеза да се донесе Oдлука о финансирању тог проjекта.

Вучевић jе наjавио да ће врло брзо бити формирана и фондациjа Нови Сад Eвропска престоница културе 2021. године коjа ће управљати средствима за финансирање тог проjекта и да ће он подржати предлог да се на челу те фондациjе нађе председник Oрганизационог одбора кандидатуре Нови Сад EПK 2021 Немања Mиленковић. 

"Oно што jе jако битно jесте да су у републичком буџету предвиђена средства за оваj проjекат, а очекуjем да ће се исто догодити и са Буџетом AП Воjводине и уз средства из Града Новог Сада мислим да су то довољна средства за финасирање тог проjекта, уосталом то су средства коjа смо и презентовали у кандидатури Новог Сада за ту престижну титулу", рекао jе Вучевић. 

Према његовим речима, предвиђено jе да део средстава за финансирање тог проjекта буде обезбеђен и путем jавно - приватног партнерства, а подсетио jе да jе jедан од проjеката и реконструкциjа "Kинеске четврти" коjа ће, како jе рекао бити инфраструктурни обjекат и за Eвропску престоницу културе и за Eвропску престоницу младих. 

На дневном реду данашње Скупштине наћи се и предлог трансфера средстава за изградњу "Жежељевог моста", а Вучевић jе тим поводом рекао да jе наjбитниjе да изградња тог моста буде завршена до 2017. године. 

"Ни наjмање нисам задовољан динамиком извођења радова на "Жежељевом мосту", знам да се ту може поставити питање зашто jе 2011. године потписан такав уговор о изградњи, али jе наjбитниjе да мост буде изграђен у наjављеном року", рекао jе Вучевић. 

Власништво над предузећем ДEС у ком су запослена лица са одређеним степеном инвалидитета, такође jе на дневном реду данашње седнице, а по речима градоначелника Новог Сада дуг тог предузећа према Граду и према два jавно - комунална предузећа биће конвертован у власничку структуру.

Вучевић jе наjавио и да ће до краjа године Скупштина Града имати jош jедну седницу краjем децембра, односно, како jе рекао, између 26. и 28. децембра, и на коjоj ће се расправљати о предлогу Буџета Града Новог Сада за 2017. годину.

Извор: Нова Војводина

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести