СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

„OPENS DAY 2016“

Град Нови Сад
Град Нови Сад

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаном отварању манифестације "OPENS DAY 2016" која је организована на Тргу слободе.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је свечаном отварању манифестације "OPENS DAY 2016" која је организована на Тргу слободе. У току дана организатори су уприличили различите садржаје за младе, као што су представљање омладинских организација, мини-биоскоп, "Fun зона", "Chill зона" и др.


Фото: Град Нови Сад

"Не могу да сакријем радост што је јуче Нови Сад добио престижну титулу - Европска престоница културе 2021. године и надам се да ћу исту овакву срећу осећати половином новембра када би Нови Сад требало да постане и Омладинска престоница Европе 2019. године. Недавно послата апликација је веома квалитетна и садржајна, а њу прати преко 22 анекса који садрже близу 200 страница текста, преко 40 различитих писама подршке, као и хиљаде потписа којима нас грађани подржавају, а није изостала подршка и преко 100 организација из Новог Сада. Многи су нам дали подстицај за то да постанемо Омладинска престоница Европе, а заједнички циљ је да радимо на јачању односа европских институција и локалне самоуправе, како бисмо начела омладинске политике нашег града успешно имплементирали у што више друштвених токова" рекао је Огњен Цвјетићанин.

Координатор Иницијативе ОПЕНС Вукашин Гроздановић рекао је да је мотив манифестације на централном градском тргу симболично "отварање врата" Новог Сада.

"Наша жеља је да атрактивним садржајима привучемо што више суграђана, који ће путем апликација, квизова, филмова и дружења са познатим Новосађанима, имати могућност да се упознају ближе са овом кандидатуром" рекао је Гроздановић.


Фото: Град Нови Сад

Млади су на Тргу слободе имали прилику да разговарају и са разним истакнутим појединцима који су присуствовали манифестацији, као што су доносиоци одлука везаних за сектор омладинске политике, како на градском, тако и на покрајинском и републичком нивоу, као и познати спортисти Ненад Пагонис, Борислава Перић-Ранковић и Горан Бајшански који су пружили подршку кандидатури Града за Омладинску престоницу Европе 2019. године.

Омладинска престоница Европе је титула која се додељује Европском граду на годину дана. У току тог периода изабраном граду се пружа прилика да кроз вишенаменске програме прикаже свој културни, друштвени, политички и економски живот и развојне програме за младе. Нови Сад је другу годину за редом град који је ушао у финале овог избора, а 16. новембра 2016. године постоји могућност да понесе титулу Омладинске престонице Европе 2019. године.

Извор: Град Нови Сад

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести