СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

2018. ГОДИНА ГРАДЊЕ У НОВОМ САДУ: Завршава се започето, и почињу нове инвестиције

2018. ГОДИНА ГРАДЊЕ У НОВОМ САДУ: Завршава се започето, и почињу нове инвестиције

Радови на Сентандрејском путу и мосту почеће почетком 2018. године, а наредног лета биће проширена и Улица Бате Бркића, ка Футошком путу.

Радови на Сентандрејском путу и мосту почеће почетком 2018. године, а наредног лета биће проширена и Улица Бате Бркића, ка Футошком путу.

Ово су само две инвестиције које градоначелник Милош Вучевић очекује у наредним месецима. Он се нада да ће до краја године имати расписан тендер и потом потписан уговор о радовима на проширењу Сентандрејског пута, вредности око 800 милиона динара у првој фази. У вези са финансирањем овог пројекта недавно су одржани састанци представника Града са "Путевима Србије" и Покрајинском владом који су суфинансијери.

Вучевић за портал 021 наводи да ће се проширење Сентандрејског пута радити паралелно са пројектовањем новог моста, близанца постојећег Сентандрејског моста, а већ је расписана набавка за реконструкцију постојећег моста, што заједно финансирају Град и Република.

Градоначелник каже да напредују радови на згради Хитне помоћи, као и да очекује да врло брзо буду настављени радови на Музичко-балетској школи. Он најављује и да ће 2018. године бити рађено проширење Улице Бате Бркића, партерно уређење дела центра града и да ће бити завршена Централна кухиња Радосног детињства. 

"Завршено је сређивање имовинско-правних односа око Улице Бате Бркића и мислим да ћемо следећег лета почети да је проширујемо. Ради се пројекат уређења центра, Трга слободе, Позоришног трга и Улице краља Александра. Надам се да ћемо заједно са Покрајином следеће године кренути са свим тим радовима, од којих би први на ред за сређивање дошао Позоришни трг. Град је спремио и паре за последњу фазу изградње Централне кухиње у вредности од 50 милиона динара, а Покрајина ће следеће године дати још 50 милиона динара да се тај објекат коначно заврши", навео је Вучевић.

Градоначелник је додао и да су за локалну власт важни имовинско-правни односи у погледу изградње вишеспратне гараже у Шафариковој улици. Он је појаснио да ту постоји "екстремно компликована ситуација" где су од шест некретнина, четири оптерећене са више хипотека што знатно отежава откуп.

Вучевић се нада и скором решавању имовинско-правних односа око земљишта на потезу од Булевара Јована Дучића до Улице Драгослава Срејовића, где ће бити изграђена саобраћајница која ће бити још један спој Новог насеља и Ветерника, и растеретиће футошки правац.

Град је пред откупом земљишта за X и XI поље како би се проширило Градско гробље, као и земљишта за проширење Петроварадиснког гробља на Мишелуку. Од инвестиција које следе Вучевић је поменуо и градњу новог парка између Новог насеља и Детелинаре, наводећи да су пред договором са Јапанском амабасадом која је заинтересована да уреди део парка.

"Почињемо да градимо парк и на прагу смо да се договоримо са Јапанском амбасадом да у делу будућег парка направе јапански парк", објаснио је Вучевић.

Он је додао да Град ради на уређењу новог Расадника "Зеленила" на Темеринском путу, а ускоро ће бити започето уређење Каменичког парка, што је пројекат који са по 35 милиона динара финансирају и Град и Покрајина.

Извор: 021.рс

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести