СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

ПРИПРЕМА ЗА БРОДЕТТО: Апатинци представили Апатински аласки паприкаш

Фото: ТО Апатин
Фото: ТО Апатин

Поводом интернационалног, гастрономског фестивала Бродето који се одржава у италијанском граду Фано делегација општине Апатин је представила локални, тадиционални специјалитет Апатински аласки паприкаш.

Поводом интернационалног, гастрономског фестивала Бродето који се одржава у италијанском граду Фано делегација општине Апатин је представила локални, тадиционални специјалитет Апатински аласки паприкаш. Овом посетом Апатин се одужио домаћинима из Фана, који су пре неколико месеци држали презентацију њихових специјалитета на 54. Апатинским рибарским вечерима.

Представници Апатина су у званичном делу програма припремили један котлић као презентацију поступка од саме припреме састојака до скидања са ватре, док се упоредо кувао и велики котлић за 50 порција намењених дегустацији. Поред саме припреме, представник ТО Апатин - Гојко Грбић је презентовао и историјат овог специјалитета. Сви присутни су били одушевљени, па је Апатинцима стигао позив да буду гости сличног фестивала у Валенсији у Шпанији. Поред паприкаша, презентовани су и други рибљи специјалитети попут рибље паштете и мариниране рибе.

Поред учешћа у званичном програму апатинска делегација је била и гост представника локалне самоуправе и организатора фестивала где су по обичају размењени пригодни поклони. На овом сусрету, поред пријатељских разговора и размене искустава у организовању гастрономским манифестација, тема разговора је била и могућност инвестирања италијанских привредника у општину Апатин, о чему ће се више пажње посветити у будућем периоду. Констатовано је да наша општина нуди повољне могућности за инвестирање о чему сведоче и већ присутни италијански предузетници у Апатину.

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести