СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

УНАПРЕЂЕЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВОЈА: У Новом Саду основан Форум за културу

УНАПРЕЂЕЊЕ КУЛТУРНОГ РАЗВОЈА: У Новом Саду основан Форум за културу

Како би унапредио културну политику, у чијем би развоју требало да учествују сви, Нови Сад први пут је основао Форум за културу који чине културни делатници из градских установа, као и представници независне сцене

Како би унапредио културну политику, у чијем би развоју требало да учествују сви, Нови Сад први пут је основао Форум за културу који чине културни делатници из градских установа, као и представници независне сцене. Јуче је у Скупштини града одржана прва седница форума.

Окупивши у Форум о култури представнике институција културе, невладиног сектора из те области и уметнике да учествују у креирању културне политике Новог Сада, град је начинио велики помак у начину доношења одлука.

Форум би требало да има перманентну саветодавну улогу и да покуша да унапреди културни развој града.

"Спровођење културне политике можемо поставити на три стуба: транспартентност, партиципативност и демократичност", каже Далибор Рожић, члан градског већа за културу.

Како би се дошло до најбољих решења, чланови форума требало би у будућности да дају мишљење о свим кључним градским одлукама које се тичу културе.

„У најскорије време имаћемо још седница пре свега на тему инфраструктурних пројеката за 2021. са акцентом на кинеску четврт и опет ће струка моћи да да своје мишљење", каже Рожић.

На првом састанку форума представници конкурсних комисија образложили су им своје одлуке.

Иначе, Нови Сад нема више само један велики конкурс из области културе, већ више, подељених по областима, као што су традиција, издаваштво и савремено уметничко стваралаштво.

Извор: РТВ

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести