СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ: Девет представа у конкуренцији

Фото: Архива
Фото: Архива

На овогодишњем Стеријином позорју које ће бити одржано од 26. маја до 3. јуна у Новом Саду, позоришна публика имаће прилику да види девет представа које ће бити у конкуренцији за Стеријине награде.

На овогодишњем Стеријином позорју које ће бити одржано од 26. маја до 3. јуна у Новом Саду, позоришна публика имаће прилику да види девет представа које ће бити у конкуренцији за Стеријине награде.

Од прошлог фестивала позоришта у Србији стекла су храброст да не играју на сигурно, са тежњом да се постигне нешто ваљано, речи су селектора Бошка Милина.

Руководећи се том тенденцијом овогодишње 63. Стеријино позорје отвориће остварење "Швајцарска" Петра Михајловића у режији Милана Нешковића народног позоришта Републике Српске Бања Лука.

У такмичаркој селекцији биће и представе "Царство небеско", "Ожалошћена породица", "Јами Дистрикт", "Кеплер 452-Б", "...И остали", "Хајка на Вука" "Сведобро" и "Утопљена душа".

"То значи да је било много праизведби непознатих домаћих писаца, не дебитаната, него младих писаца који су створили дела која су препознали неке управе позоришта и рекле – добро, рескираћемо, поставићемо ово. Нека класика постоји, али ми ћемо да играмо и ово и шта нам бог да", кажу у Позорју.

У међународној селекцији "Кругови" наћи се представа "Људи од воска" Мате Матишића, у режији Јануша Кице, затим "Чрна мати земла" Кристијана Новака редитељке Доре Ружђак Подолски и комад "Зид, језеро" Душана Јовановића, у режији Милоша Лолића.

Извор: РТВ

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести