СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

СМЕДЕРЕВО: Од 3. до 7. јула Театар у тврђави

Фото: Pixabay
Фото: Pixabay

Манифестацију Театар у тврђави у Смедереву 3. јула отвариће представа београдског Битеф театра “Лепа Брена проyект”

Манифестацију Театар у тврђави у Смедереву 3. јула отвариће представа београдског Битеф театра “Лепа Брена проyект”, коју су режирали Владимир Алексић и Олга Димитријевић. У представи играју Јована Гавриловић, Јасна Ђуричић, Јелена Илић, Тамара Крцуновић и Иван Марковић. На овогодишњем репертоару овог амбијенталног позоришног фестивала је шест представа.

Наредног дана, 4. јула Српско народно позориште из Новог Сада изводи представу “Смедерево 1941”, списатељице и редитељке Ане Ђорђевић, посвећену глумцима тог позоришта који су изгинули у експлозији 5. јуна 1941. Погинуло је њих 17 у возу на станици близу смедеревске тврђаве на којој ће се извести ова представа. У представи играју Милан Ковачевић, Тања Пјевац, Гордана Ђурђевић Димић, Алиса Лацко, Јована Мишковић, Вукашин Ранђеловић, Аљоша Ђидић, Милован Филиповић, Марко Савковић, Тијана Марковић.

Петог јула су на репертоару две представе – у 19 часова представа за децу, по бајци “Три прасета”, у режији Зорана Лозанчића, а у вечерњем термину Шекспирова драма “Како вам драго” у продукцији Народног позоришта Ниш, Крушевачког позоришта и Нишвил yез театра, чију адаптацију, режију и сценографију потписује Никита Миливојевић.

Битеф театар ће 6. јула извести комад М.И.Р.А. ауторски пројекат Андраша Урбана, омаж чувеној Мири Траиловић чијом заслугом су настали, између осталог и Битеф фестивал и Битеф театар. У насловној улози је Мирјана Карановић, а уз њу играју и Сузана Лукић, Анђела Јовановић, Исидора Симијоновић, Горица Регодић. Музику уживо изводе Данило Тирнанић и Иван Мирковић.

Последње вечери фестивала 7. јула у на смедеревској тврђави наступиће Шабачко позориште са још једним Шекспировим комадом “Два витеза из Вероне” у режији новосадске редитељке Мие Кнежевић. У представи играју Милош Војновић, Страхиња Баровић, Кристина Пајкић, Ивана Јокић, Никола Брековић, Љубиша Баровић, Владимир Милојевић, Душан Симић, Слободан Петрановић, Анета Томашевић, Иван Томашевић, Синиша Максимовић, Слађана Пајчић, а свира Бранко Џиновић.

Улазнице за све представе су 200 динара, осим за дечију представу “Три прасета”, за коју је улаз бесплатан.

Извор: НВ

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести