СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА СТАРЕ СВИЛАРЕ: Уместо погона - Културна станица кварта

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА СТАРЕ СВИЛАРЕ: Уместо погона - Културна станица кварта

Обнова објекта некадашње фабрике у алмашком крају почиње данас. Уместо старог погона - Културна станица кварта

Обнова објекта некадашње фабрике у алмашком крају почиње данас. Уместо старог погона - Културна станица кварта

Стварање Културне станице "Свилара", Фондације "Нови Сад 2021 - Европска престоница културе", званично је започело ових дана реконструкцијом објекта некадашње "Свиларе", на углу улица Косовске и Павла Стаматовића на новосадској Подбари.

Тај споменик индустријског наслеђа града постаће Културна станица алмашког кварта захваљујући пре свега, како је утврђено истраживањем, великом интересовању грађана за обнављање објекта старе "Свиларе", саопштила је Фондација 2021.

Уз то, за одлуку је било пресудно и апсолутно разумевање за тај пројекат градоначелника Милоша Вучевића и надлежних градских институција.

"Од изузетног значаја за град је то што ће овај објекат бити намењен различитим културним садржајима" истакао је Далибор Рожић, члан Градског већа задужен за културу.

Привођење старог индустријског објекта таквој намени, како је оценио, представља модел по којем се руководе развијене земље које препознају културу као покретача укупног развоја заједнице.

"Улажемо у културну инфраструктуру, отварамо нови простор за културни активизам и доприносимо децентрализацији културе и приближавању културних програма грађанима" додао је Рожић, подсетивши да све то предвиђа и Стратегија културног развоја Новог Сада.

Ревитализацију новог културног кварта на Подбари најавио је лане и директор Фондације Немања Миленковић, поводом обележавања три века Алмашког краја.

"Стварамо још једно културно језгро у којем се на истом простору школују будући продуценти, дизајнери светла, звука и програмских садржаја и где позоришни радници реализују уметничку продукцију."


ДОДАТАК ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА

У кандидатури за ЕПК, била је планирана обнова три културне станице у Новом Саду 2017. и 2018. године. Обележавање јубилеја, 300 година Алмашког краја, као и други разлози иницирали су рад и на тој четвртој станици.

Извор: Новости онлине

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести