СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ: Истакнута светска имена од 15. до 18. новембра

Фото: Промо
Фото: Промо

Један од културних симбола Новог Сада, Новосадски џез фестивал, одржаће се по 19. пут од 15. до 18. новембра. Место дешавања биће две локације: Новосадско позориште и Српско народно позориште.

Један од културних симбола Новог Сада, Новосадски џез фестивал, одржаће се по 19. пут од 15. до 18. новембра. Место дешавања биће две локације: Новосадско позориште и Српско народно позориште.

Током 19. Новосадског џез фестивала Фондација „Нови Сад 2021“ и Културни центар Новог Сада припремили су специјалан музички програм који ће представити неке од најистакнутијих новосадских и иностраних џез музичара. Својеврсну увертиру за предстојећи џез фестивал на три локације направиће новосадски састави, док ће 15. новембра у склопу главног програма у Новосадском позоришту/ Úјvidéki Színház-у наступити музичари из Печуја, некадашње Европске престонице културе (2010), Пловдива, будуће Европске престонице културе (2019) и Санкт Пелтена, аустријског града-кандидата за титулу престонице (2024).

Као поклон љубитељима џеза, Фондација „Нови Сад 2021 ЕПК“ и Културни центар Новог Сада организују предфестивалске односе се на сјајне наступе новосадских састава на три локације од 11. до 14. новембра.  Прве вечери у 21 сат на Петроварадинској тврђави у Галерији И.Т.Д наступиће ХАКО ТРИО, 12. новембра у 21 сат на броду „Цепелин“ представиће се МИЛЕНА ЈАНЧУРИЋ ГРУПА, док ће 14. новембра у 21 сат у Градској пивници бину преузети ЧИЧИНИ ЧВОРЦИ.

Почетак главног програма Новосадског џез фестивала у Новосадском позоришту/ Úјvidéki Színház-у обележиће гости из европских престоница: ТРИО АФИУМ из Печуја, КАРАГЕОРГИЕВ КВАРТЕТ из Пловдива и GROSSMÜTTERCHEN HATZ & KLOK  из Санкт Пелтена.

Сарадња Фондације „Нови Сад 2021“ и Културног центра Новог Сада огледа се у едукативно-афирмативном приступу, интернационализацији и промоцији младих новосадских музичара и њихових колега из других Европских престоница културе. Ово је уједно и начин да се истакне неопходност и важност  сарадње Фондације с институцијама културе и допринос у подизању капацитета тих институција кроз програмско оснаживање и изграђивање публике. Поред тога, за Фондацију је од изузетне важности и стварање могућности за афирмацију и промоцију младих уметника на свим пољима, па и на пољу музике. Посебно смо поносни на свој допринос у стварању услова за развој публике представљањем нових узбудљивих градских концертних простора који културне садржаје чине приступачним свима.

Овакав приступ у решавању недостатака на културно-уметничкој сцени нашег града, јесте правац у ком Фондација жели да делује и у будућности. Планови су усмерени на стварање прилика за едукацију и изградњу нових могућности за све, без обзира да ли је реч о организацији, логистици, извођачима и уметницима или публици која ужива. Своје ресурсе и моделе за изградњу капацитета у култури и креативним индустријама, намеравамо да делимо са свим градовима у Србији.

Извор: НВ

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести