СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

НОВИ САД 2021: Почетак дијалога за креирање модела Новосадског волонтерског сервиса

НОВИ САД 2021: Почетак дијалога за креирање модела Новосадског волонтерског сервиса

Реализација пројекта Новосадског волонтерског сервиса, који у партнерству реализују Фондација „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“ и Омладински савез удружења “Омладинска престоница Европе Нови Сад–ОПЕНС“, започета је одржавањем округлих столова

Реализација пројекта Новосадског волонтерског сервиса, који у партнерству реализују Фондација „Нови Сад 2021 - Европска престоница културе“ и Омладински савез удружења “Омладинска престоница Европе Нови Сад – ОПЕНС“, започета је одржавањем округлих столова на тему анализе модела локалног волонтерског сервиса и консултација у складу са искуствима у волонтирању у институцијама и организацијама Новог Сада.

Први округли сто на тему "млади" одржан је у понедељак 23. октобра 2017. године, а присуствовали су представници релевантних институција и организација који се баве омладинским активизмом: волонтери, представници Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Управе за спорт и омладину Града Новог Сада, средњих и виших школа, Канцеларије за младе (Ириг, Темерин, Нови Сад), Дома здравља Нови Сад и удружења младих и за младе из Новог Сада. Уз активно учешће у дискусији, учесници су поздравили основну идеју креирања новосадског волонтерског сервиса и дали сугестије на предложени модел.

Округли столови су организовани са циљем размене искустава, анализе позитивне и негативне праксе волонтирања, и прикупљања сугестија и савета за креирање унапређеног предложеног модела. Распоред одржавања преосталих округлих столова: 

2. Тема – култура 25. октобра 2017. у Плавој сали Скупштине Града од 13:00 до 15:00 часова; 
3. Тема – спорт 30. октобар у СКЦ Фабрика од 11:00 до 13:00 часова; 
4. Тема - Здравство и социјална заштита 31. октобар 2017. у СКЦ Фабрика од 11:00 до 13:00 часова; 
5. Тема – Заштита животне средине 3. новембар 2017. у Плавој сали Скупштине Града од 13:00 до 15:00 часова.

Циљ Фондације „Нови Сад 2021- ЕПК“, поред укључивања свих грађана у реализацију пројекта ЕПК, јесте и подизање свести о значају волонтерског рада и бенефитима који се остварују на овај начин: стицање радних навика, непроцењиво искуство које се и формално потврђује, неопходна радна пракса за све који започињу свој радни век, упознавање и повезивање које остаје за цео живот, а на послетку и сатисфакција кроз лично самоостварење и допринос неком вишем циљу.

Извор: НВ

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести