СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

ЛЕТО У ГРАДУ: У Зрењанину ове године културне манифестације на отвореном

Фото: wikipedia.org
Фото: wikipedia.org

Установе културе у Зрењанину овог лета своје програме представљају кроз манифестацију „Лето у граду“

Установе културе у Зрењанину овог лета своје програме представљају кроз манифестацију „Лето у граду“, од којих су неки већ почели. Планирани су програми у изложбеним салонима, али највећи део на отвореном простору, у центру града, уз поштовање прописаних мера заштите и уколико то епидемиолошка ситуација буде дозвољавала.

Сва три изложбена простора Народног музеја Зрењанин имају актуелне поставке, а до краја августа биће отворене још две изложбе. Отпочела су и стручна вођења кроз сталну поставку, која ће се одржавати сваке среде од 18 часова, до 19. августа.

„Кустоси музеја упознаће публику са одељењима и збиркама за које су надлежни . Улаз је слободан, а посетиоци су обавезни да носе маске и одржавају међусобно растојање.Такође, учествујемо у манифестацији клутуре „Лето у граду“, организујемо радионице за децу и младе, уприличили смо промоције научних књига и остварили сарадњу са нашим првим комшијама, Народним позориштем, тако што је Народни музеј дао атријум да постане својеврсна летња позоришна сцена“, каже Душка Коларов, портпаролка Народног музеја Зрењанин.

А у позоришту нове представе на отвореном за најављују за другу половину августа, укупно четири током два викенда.

Поред актуелне изложбе радова из колекције Савремене галерије „Интимност нашег дома“, која ће бити постављена до 2. септембра, а која је инспирисана ситуацијом изазваном коронавирусом, и ова установа културе учествоваће у програмима “Лето у граду”.

„Галерија је укључена у комплетан летњи програм за време дешавања целе приче у центру. Имаћемо дечије радионице које су нам стандардне, имаћемо још неки програм, покушавамо да окупимо неколико зрењанинских уметника који би нам се придружили, тако да ћемо направити мини колонију у центру“ , изјавио је Душан Радишић, директор Савремене галерије Зрењанин.

У библиотеци подесећају да фондови још увек нису доступни за кориснике и да важи посебан режим позајмљивања и враћања књига. Идеја је да на летњим програмима буду промовисане звезде песничке штафете, односно награђени учесници током година одржавања ове манифестације.

„Наравно да нам је на првом месту безбедност публике. Уколико буду постојали услови да се програми одрже, одржаваће се искључиво на платоу испред библиотеке. Ми јесмо осмислили програме који ће промовисати нашу манифестацију „Песничка штафета“, која није одржана у мају, а желимо да је одржимо у септембру, наравно уколико и за то буду постојали услови“, истиче Јелена Ђорђевић Перц, портпаролка Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“.

Поштујући све прописане и предвиђене мере заштите, Културни центар Зрењанина у току јула већи део програма организује на отвореном. У току је Манифестација „Банатска бајка“, у Амфитетару одржавају се позоришне представе, а у изложбеном салону биће постављене изложбе сликарских радова уз додатни опрез. У току јула почеће и емитовање филмова са 14. Турнеје филмског фестивала „Слободна зона“.

Извор: РТВ

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести