СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

"Књиге у руке"

sajamknjiga.rs
sajamknjiga.rs

61. Међународни београдски сајам књига почиње у недељу, 23. октобра у 10 часова.

61. Међународни београдски сајам књига, који почиње у недељу, 23. октобра у 10 часова, свечано ће отворити председник Матице српске Драган Станић. Ова највећа светковина писане речи ће се до 30. октобра одвијати под слоганом "Књиге у руке".

Церемонија свечаног отварања почеће у недељу у 18 часова, а званично ће Сајам отворити писац и председник Матице српске Драган Станић. Свечаност ће се одвијати пред штандом земље почасног госта Исламске Републике Иран, уз присуство иранских званичника.

У сајамским халама представиће се 450 издавача, од тога четрдесетак иностраних, из Белорусије, Босне и Херцеговине, Индије, Израела, Мађарске, Јапана, Кине, Русије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Ирана... Посетиоци ће моћи да сагледају целокупну овогодишњу домаћу издавачку продукцију, али и да присуствују многобројним дискусијама и предавањима о књижевности, издаваштву и актуелном друштвеном тренутку.

На Сајму ће бити организоване и тематске трибине поводом 400-годишњице Сервантеса и Шекспира и стогодишњице Петра Кочића, изложбе, као и Фестивал стваралаштва младих.

Ирански званичници ће током трајања манифестације имати низ сусрета са званичницима Србије и представницима наших институција културе, те с њима потписати трогодишњи програм сарадње. На Сајму ће учествовати десетак издавача из Ирана који ће представити дела на персијском, енглеском и српском језику. Биће представљено шест књига које је на српском објавио Културни центар Ирана, одржаће се четири округла стола уз учешће иранских и српских писаца, радионица илустрације, изложбе, ревија иранских филмова у Кинотеци, а биће нам представљено и драмско приповедање.

Очекује се потписивање споразума о узајамној продаји ауторских права између иранске књижевне агенције и иранских и српских издавача за објављивање 20 дела, као и протокола о сарадњи са једним српским издавачем за превођење трију наслова на српски језик, а у плану је и оснивање удружења књижевника Србије и Ирана.

Посебна пажња на овогодишњем Сајму књига биће посвећена представљању дела аутора млађих од 30 година.

Појединачна улазница коштаће 250 динара, а за групне посете 150 динара. Сајам ће петком, суботом и недељом бити отворен од 10 до 21 час, а радним данима до 20 часова. Школски дан одржаће се 27. октобра, док су за породичне дане резервисани 26. и 27. октобар, а породична улазница коштаће 600 динара. 

Награде издавачима

Као и претходних година, биће додељене сајамске награде за издавача године, издавачки подухват године, дечју књигу, најлепшу књигу, награда за издавача из дијаспоре, посебно признање за допринос у области науке, специјално признање за издавача, књигу или стрип, награда "Богдан Кршић" за најлепшу књигу и специјално признање за младог дизајнера. Новинари ће доделити своје награде за најбољег издавача и издавача који има најпрофесионалнији однос према медијима.

Извор: Вечерње Новости

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести