СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

ДАНИ ЏЕЗА У НОВОМ САДУ: Отворен 19. Новосадски џез фестивал

ДАНИ ЏЕЗА У НОВОМ САДУ: Отворен 19. Новосадски џез фестивал

Синоћ је отворен 19. "Новосадски џез фестивал". На сцени "Јован Ђорђевић" у оквиру главног програма на отварању су наступили Новосадски Биг Бенд и Денис Кинг, Мигел Зенон Квартет, као и Душан Јевтовић Трио.

Синоћ је отворен 19. "Новосадски џез фестивал". На сцени "Јован Ђорђевић" у оквиру главног програма на отварању су наступили Новосадски Биг Бенд и Денис Кинг, Мигел Зенон Квартет, као и Душан Јевтовић Трио. Отварању је присуствовао члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

"Дани џеза у нашем граду учиниће да заиста живимо истински дух Европске престонице културе, а овај фестивал био је један од убедљивијих разлога да понесемо ту значајну титулу. Као и сваке године љубитељи џеза уживаће у наступима изврсних ансамбала из бројних земаља, а веома ме радује што је део програма посвећен градовима који су изабрани, или су кандидати за Европску престоницу културе. Циљ тог најзначајнијег пројекта у култури Новог Сада, али и наше државе, јесу синергија, умрежавање и повезивање културних делатника из целе Европе. То је својврсан позив на сарадњу, размену знања, искуства и културних садржаја, а крајња сврха јесте да заједничким ангажманом побољшамо друштво у целини" истакао је Далибор Рожић.

"Новосадски џез фестивал" одржава се од 16. до 18. новембра у Новосадском позоришту и Српском народном позоришту, има интернационални карактер као и претходних година, а публици ће се представити 12 ансамбала.

Ове године започета је сарадња Фондације "Нови Сад 2021" и Културног центра Новог Сада на пројекту "Новосадског џез фестивала", у виду реализације предфестивалских активности од 11. до 14. новембра и главног програма фестивала 15. новембра, у Новосадском позоришту. Сарадња се огледа у едукативно – афирмативном приступу, интернационализацији и промоцији младих новосадских музичара и њихових колега из других европских престоница: некадашња престоница – Печуј (2010), будућа престоница – Пловдив (2019) и аустријски град кандидат за титулу престонице – Санкт Пелтен (2024).

У оквиру главног програма "Новосадског џез фестивала", наступиће и чувени бубњар Били Кобам са својим квинтетом, италијански пијаниста Антонио Фарао, уз нашег бубњара Владимира Костадиновића, састав Кека Форнарелија, трио Курта Розенвинкела са италијанским басистом Дариом Деидом, као и Биг Бенд РТС-а уз тромбонисту Семјуела Блејзера.

Извор: НВ

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести