СРБИЈА ВОЗ: Додатни попуст на карте купљење за време празникаСрбијавоз саопштио је данас да ће путници за купљене карте током првомајских и ускршњих празника преко апликације или веб странице тог предузећа, поред редовног попуста од пет одсто, добити и додатних 20 одсто на редовне цене.НЕВЕРОВАТНО: Имигрант из Лаоса који се лечи од канцера освојио џекпот од 1,3 милијарде долараЈедан од добитника историјског Пауербол џекпота од 1,3 милијарде долара прошлог месеца је имигрант из ЛаосаСекретар Милошевић доделио уговоре представницима високообразовних институцијаПројектима за развој истраживачке делатности 44 милиона динараСОМБОР: Своје место у „Чигри” добило 25 деце са листе чекањаРеконструкција и проширење постојећих капацитета вртића сомборске Предшколске установе „Вера Гуцуња“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО: Прерада воде и у селимаНа недавно одржаној седници Скупштине града Кикинде, донета је одлука о обезбеђивању финансијских средстава за реализацију капиталних инвестиција, мини-постројења за прераду пијаће воде на селима.

„Бешеновска приношења“: Трећа по реду песничка манифестација

„Бешеновска приношења“: Трећа по реду песничка манифестација

„Земних милина небески крој“, тема је овогодишњег песничког конкурса манифестације „Бешеновска приношења“ коју трећу годину за редом организује манастир Бешеново

„Земних милина небески крој“, тема је овогодишњег песничког конкурса манифестације „Бешеновска приношења“ коју трећу годину за редом организује манастир Бешеново.

Конкурс је отворен до 15. јуна 2017. године, а победници ће бити проглашени 28. јула, о летњој манастирској слави Светим Кирику и Јулити. Тада ће бити промовисана и збирка са песмама са овог конкурса. 

Одлуку о овогодишњем победнику доносиће четворочлани жири на челу са Благојем Баковићем, а остале чланове жирија чиниће Јованка Новковић Перге - победница конкурса 2015. године, Владмир Јовић - победник конкурса 2016. године, као и Архимандрит Арсеније Матић игуман манастира Бешеново.

Биће то трећа поетска збирка духовне тематике едицији „Бешеновска приношења“. 

На првом конкурсу, пре две године, учествовало је више од 40 песника из 7  земаља, а на прошлогодишњем учешће је узело чак 140 песника из 11 држава. 

"Надамо се и верујемо да ће и ове године одзив такође бити  велики и да ће се тиме  манифестација „Бешеновска приношења“ дефинитивно сврстати у највећу песничку манифестацију са духовном тематиком", каже се у саопштењу Манастира Бешеново.

Конкурс је отворен за све псенике из Србије као и за песнике из осталих земаља широм света. Све што је потребно јесте да аутори пошаљу по једну песму дужине од 12 до 24 редова на тему „Земних милина небески крој“. Песму послати у електронској форми писану на српском језику ћириличним писмом, на адресу manastirbesenovo@gmail.com. Такође, уз песму је обавезно послати и краћу биографију аутора.


ПРАТИТЕ И НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Информације о конкурсу и сам ток конкурса можете пратити и на друштвеним мрежама, а хаш таг који ће се користити за објаве је #besenovskaprinosenja

Коментари

Нема коментара на овај чланак.

Вама није дозвољено да пишете коментаре. Молим Вас да се пријавите.

Локалне вести

Andrevlje CEPTOR

SRBIJA DANAS


Последњи коментари

Нема коментара.

Курсна листа

Reset Club

Временска прогноза


Could not get weather data!

е-Обавештења

Региструј се!
Одјава

Ако желите да се одјавите са листе за добијање наших обавештења, упишите код за брисање овде који сте добили на Ваш е-маил.

https://novavojvodina.rs/inner.php/ajax
Молимо сачекајте ...
Неважећа е-маил адреса

Архиве

https://novavojvodina.rs/archive/

Facebook

Вести